Craps satsningar

hgrI spelet craps finns det en mängd olika sätt som du kan satsa dina pengar på. Både när du innehar rollen som shooter och åskådare så har du möjligheten att satsa på vad du tror tärningarna kommer att visa. Vissa drag ger vinst åt både den som kastar och de som står kring bordet, medan andra endast ger vinst till en av er. Här listar vi några av de olika satsningar som finns att välja mellan när du spelar craps.

Rätt
En rätt insats innebär att du tror på att shootern slår en summa som ger vinst för denne. För att vinna måste shootern slå en 7:a eller 11:a på första kastet, eller en 7:a under de andra kasten.

Fel
Satsar du på alternativet fel så tror du att shootern inte kommer att klara sig vidare i spelet. Detta innebär att du tror på att shootern får upp 2, 3 eller 12 vid sitt första kast.

Big 8 eller Big 6
Det här utfallet innebär att shootern kommer att få fram summan 6 eller 8 på sina tärningar innan denne kastar en sjua. Det här alternativet går inte att satsa på hos alla casinon.

Hardway
Det här utfallet innebär att du tror på att summan 4, 6, 8 eller 10 kommer att kastas i form av ett par, det vill säga att bägge tärningarna visar samma summa. Dock måste då detta ske innan spelaren får upp summan sju eller den så kallade etablerade poängen på tärningarna.

Nummer
Det här är en av de enklaste sätten att satsa på och kan göras under hela spelets gång. Här gissar du på att tärningarna nästa gång de kastas kommer att visa en viss summa. En del summor, såsom till exempel 2, 3 och 12 ger en högre vinst än andra siffror, då det är dessa siffror som avslutar spelet.

Field
Field innebär att man satsar på att någon av summorna 2, 3, 4, 9, 10 eller 12 kommer att komma upp vid nästa kast. Då siffrorna 2 och 12 är svårare att få till (kräver kombinationerna 1-1 eller 6-6) så får du ut en större vinst om det är dessa som kommer upp.

Pass Line
Om du satsar dina pengar på pass line så innebär det att du tror att shootern kommer få fram sin etablerade poäng på det första tärningskastet. Siffrorna som kan bli en etablerad summa är 4, 5, 6, 8, 9, eller 10.

Don’t Pass
Don´t pass innebär att du tror på att shootern åker ut vid första tärningskaster. Detta sker om summan 2, 3 eller 12 kommer upp på tärningarna. Utöver att du vinner så innebär detta att det blir en ny shooter runt bordet.