Såhär går en omgång craps till

Gambling Couple Handing over Dice

Under en omgång av craps så är det väldigt mycket som händer. Vi kommer här nedanför att gå igenom vad som sker under en omgång av det populära tärningsspelet och då utifrån de saker som shootern gör. Under tiden som dessa saker sker kan övriga spelare alltid satsa pengar på om shootern klarar sig eller ej, alternativt på vad tärningen kommer att visa vid nästa kast.

Spelet börjar med att du som shooter väljer att satsa på att du kommer ta dig vidare i spelet eller ej. Detta gör du genom att placera spelmarker på Pass Line. Likaså kan övriga spelare placera sina marker på detta fält, eller på Don’t Pass Line om de vill spela emot dig. Efter detta kastar du tärningarna över bordet så att de studsar emot bordskanten på andra sidan. Lyckas du kasta summan 7 eller 11 så vinner du och får du någon av summorna 2, 3 eller 12 så förlorar du. Om du förlorar så blir det en ny person som får vara shooter och om du vinner får du tillbaka den dubbla summan mot den som du satsade. Lyckas du däremot kasta summorna 4, 5, 6, 8, 9 eller 10 så har du etablerat en point och du får fortsätta att spela.

Om du etablerar en point behöver du som shooter inte satsa några mer pengar, men de spelare som tidigare hade satsat med dig på Pass Line får här möjligheten att göra en satsning på nytt. De kan då antingen spela på att du kommer klara dig i nästa spelomgång eller att du kommer förlora.

I nästa spelomgång gäller det för dig som shooter att försöka kasta din point på nytt för att vinna. Du får fortsätta att kasta tärningarna ända tills att du antingen får upp din point, eller att summan sju dyker upp. De övriga summorna som du får upp spelar ingen roll, utan det är bara att kasta vidare. Får du upp din point på nytt vinner du lika mycket pengar som du tidigare hade satsat på Pass Line, men får du upp summan sju så förlorar du och spelet är över.

Jämfört med till exempel roulette eller slots så är det en lång väg från att spelet startar tills att det är över. Men egentligen är det inte så mycket, då till exempel många pokerspel också har flera steg som måste passeras. Dessutom kan spelet här bli ytterligare utdraget på grund av de många satsningsomgångarna.